Om oss

Vi som bor på stationen är AnnKatrin och Per. Det var kärlek vid första ögonkastet (inte mellan AnnKatrin och Per, för det tog väldigt många ögonkast) när vi klev in i huset. Per, som är en äkta stadsbo, var svår att dra ut på landet. AnnKatrin däremot är född utanför en by där det stod några sommarhus till en början. Så när lägenheten blev för liten (50 kvadrat fördelat på två vuxna och två hundar) så ville AnnKatrin ut på landet och men Per ville köpa hus i stan. Gissa vem som vann den matchen? Sommaren 2016 och efter 24 husvisningar senare hittade de stationen och flyttade in senare den sommaren.

I huset bor också deras eminenta vakthund Nicky (döpt efter MotoGP-föraren Nicky Hayden). Även en lat katt har fått flytta in och fått namnet Bonus. Bonus var troligtvis en sommarkatt som fått flytta ut i kylan men hittades av AnnKatrins kollega inne på lagret där de jobbar. Dessa två (AnnKatrin & kollegan) låg på alla fyra en fredagmorgon och försökte locka fram katten. Efter några timmar fick de fatt i katten och AnnKatrin informerade sedan Per (som är lite allergisk mot katt) att nu hade de blivit med katt! Nu älskar Per katten, men han sa nej några gånger till att bli med katt (men då hade AnnKatrin redan kört hem katten så det var ändå ingen idé. Hon vann tydligen den matchen också) Nicky har efter två år och två rejäla smakprov lärt sig tycka om Bonus.

När ni kommer hit kommer ni säkert träffa på någon av mödrarna. Ni ser vems mor som är vems ganska tydligt på längden. Den korta modern, Gull-Britt, pratar inte engelska men ler alltid och ser glad ut och är en jäkel på att mangla lakan. Den långa modern, Cilla, pratar engelska och är en jäkel på att sy, skrapa bort färg och måla. Den korta modern är egentligen också en jäkel på att sy för hon har jobbat som sömmerska, gissa vilka som inte ens syr i en knapp i det här huset! Ibland syns även en äldre herre som klipper gräset. Han heter Kalle och är Pers far.

Den största anledningen till husköpet är egentligen inte de där 50 kvadraten i lägenheten, utan Silvia. Eller Silvia med vänner. Två av AnnKatrin och Pers bästa vänner från grannbyn hade många hönor men ville inte ha kvar dem. Dessa hönor hade AnnKatrin och Per passat när vännerna var på semester. Hönorna blev en gåva, men 19 höns kunde inte få plats i lägenheten och att låta någon annan få hönorna var för AnnKatrin uteslutet (Per vill inte erkänna, men när hönorna skulle passas och AnnKatrin sa att hon kunde köra dit själv så stod Per redo vid dörren. För bli hemma tänkte han minsann inte!) Detta ledde till frekvent husletande och många visningar. Bud på hus som hade bra trädgård (för hönsen) men där Per inte fick plats (ja, han är lång, 2.05 m så slipper ni fråga honom) bud på hus där Per inte varit med på visningen (fast det är en annan historia). Så nu vet ni varför AnnKatrin och Per hamnade på stationen i Vadensjö. Silvia finns tyvärr inte kvar längre, men hennes vänner hittar ni i trädgården.